heder
postavite pitanje
socijlana davanja
informator
emagazin

Одржан радни састанак представника ГЦСР-а, Суда и Тужилаштва

24.03.2017

У великој сали Градског центра за социјални рад у Београду одржан је редован годишњи радни састанак представника ГЦСР-а, Вишег суда у Београду- одљења за малолетнике и Вишег јавног тужилаштва -одељења за малолетнике. Теме састанка биле су досадашњи токови сарадње развој и унапређење квалитета рада, као и представљање плана и програма у области рада са децом у сукобу са законом.

 На почетку састанка присутнима се обратила Микаина Стевановић испред Градског центра за социјални рад у Београду и том приликом истакла да се нада да ће овај састанак допринети још бољем унапређењу постојеће добре сарадње између Центра за социјални рад, Суда и Тужилаштва. Она је рекла да је у 2016. години према прелиминарним подацима у Градском центру за социјални рад у Београду евидентирано 101.293 корисника породично правне заштите, што чини око шест процената укупне популације Београда. Она је истакала да је реализован знатно већи број васпитних налога у односу на претходни извештајни период.

Руководиоци и представници Градског центра, Суда и Тужилаштва оценили су  досадашњу сарадњу као врло успешну и договорено је  ће наставити унапређење квалитета већ успешне сарадње. Такође се планирају додатне обуке стручних радника ГЦСР-а за примену васпитних налога и посебних обавеза