heder
postavite pitanje
socijlana davanja
informator
emagazin

Уручена донација Прихватилишту за одрасла и стара лица

12.01.2017.

Чланица Градског већа Мирјана Маврић и директор Градског центра за социјални рад Владимир Илић, уручили су данас донацију- 500 килограма воћа и поврћа Прихватилишту за одрасла и стара лица, а донацију је обезбедила Велетржница Београд.

Мирјана Маврић, чланица Градског већа је рекла да донација није само помоћ за Прихватилиште већ и порука коју Град Београд шаље, а која се тиче начина поступања према вишковима намирница.

– Ово није само помоћ за Приватилиште већ и порука коју Град Београд шаље, а која се тиче начина поступања са вишковима намирница. Сви знамо да велике количине употребљивих намирница често заврше на депонијама, а обезбеђивање овакве помоћи установама социјалне заштите би требало да постане пракса – рекла је Мирјана Маврић, чланица Градског већа и подсетила да је од почетка великих хладноћа доста грађана самоиницијативно долазило у Приватилиште и доносило помоћ, што је доказ да као друштво постајемо солидарнији.

Директор Градског центра за социјални рад Владимир Илић је у име корисника захвалио „Велетржници Београд“ која је, како је рекао, показала да је друштвено одговорно предузеће.

–  Градски центар за социјални рад од почетка леденог таласа има мобилне тимове у свих 17 градских општина. Организовали смо дежурство током 24 часа, а такође смо евидентирали 774 угрожене породице и појединаца које редовно обилазимо. Велике хладноће су почеле 5. јануара, а од тада је 20 људи смештено у Прихватилишта, Геронтолошки центар и здравствене установе рекао је Илић.

Директор Прихватилишта за одрасла и стара лица Првослав Николић је рекао да донација пуно значи, али и нагласио сјајну сарадњу са сродним установама.

– Сарадња са Градом Београдом и ресорним Секретаријатом  била нам је од изузетног значаја током хладног таласа. У сарадњи са геронтолошким центрима у Младеновцу, Обреновцу, Смедереву и Панчеву, користили смо и њихове капацитете. У супротном, имали бисмо ситуацију да имамо 250 корисника у овом објекту од 914 квадратних метара, што је једноставно немогуће – рекао је Николић.