heder
postavite pitanje
socijlana davanja
informator
emagazin

Уручене захвалнице најстаријим радницима ГЦСР

28.12.2016
 
Да би Градски центар био оно што је данас – не само највећа већ и водећа установа социјалне заштите у новим идејама, примени и развоју нових услуга, потребни су стручњаци –професионалци свако у својој области, а у ГЦСР су то социјални радници, педагози, психолози, специјални педагози, правници, административни радници, хигијеничари, возачи, мајстори.

Од 586 запослених у Градском центру , 97 је ту од само почетка свих 25 година. У знак поштовања и захвалности за њихов предан и професионалан рад, најмање што можемо је да им за то одамо признање,рекао је Владимир Илић, директор Градског центра за социјални рад у Београду приликом уручивања захвалница запосленима који раде у ГЦСР од почетка, поводом обележавња две и по деценије од оснивања.

Он је нагласио да пратећи друштвене и економске промене које се дешавају око нас ГЦСР као највећа установа социјалне заштите велику пажњу поклања унапређењу сопствених потенцијала кроз едукације и програме обуке наших стручњака.

У сарадњи са УНИЦЕФ-ом, УНХЦЕР-ом и бројним другим организацијама из невладиног сектора Градски центар подржава пројектне активности које за циљ имају унапређење квалитета живота наших корисника. „Поред унапређења квалитет стручног рада, посебна пажња посвећена је условима рада запослених.

Две године након мајских поплава изграђен је нови објекат Градског центра за социјални рад у Обреновцу, што је уједно и први објекат социјалне заштите у Србији који је изграђен после 30 година. У овој години опремили смо и оплеменили собе за виђење деце и родитеља у контролисаним условима, захваљујући донацијама приватних компанија.

Захваљујући ресорном Министарству и Граду Београду, настављено је са адаптацијама просторија општинских Одељења и унапређењем техничке опремљености, што подразумева нову рачунарску опрему, као и нова возила за рад на терену“ истакао је Илић.

Осетљивост природе овог посла захтева висок степен професионалне одговорности, поштовање стандарда рада и законитости, о чему воде рачуна Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Секретаријат за социјалу заштиту града Београда, објаснио је Владимир Илић „Наш рад стално вреднују наши корисници и најшира јавност.

Изузетно нам је значајна сарадња са представницима медија који су нам често и партнери у послу, јер до Београђана преносе најзначајније информације или пак доносе информације о потреби да негде хитно делујемо“ рекао је директор Илић који је овом приликом уручио захвалнице и представницима медија за професионалан однос и ангажман у остваривању циљева социјалне заштите.

Захвалнице су добили Бојана Лекић, ауторка документарног филма Бука и бес, Радио телевизија Студио Б, Сузана Дука, новинарка Радио телевизије Србије, Милена Поповић, новинарка дневног листа Вечерње новости и Ана Ђокић, новинарка дневног листа Блиц.