GC BEOGRAD

Градски центар добио два нова аутомобила

Градски центар добио два нова аутомобила

Заменик градоначелника Горан Весић и секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић уручили су данас кључеве од аутомобила директорки Градског центра за социјални рад у Београду Зорици Павловић. Заменик градоначелника је том приликом прецизирао да је Град Београд обезбедио два теренска аутомобила марке „FIAT 500 L”  који ће се користити за потребе Одељења Земун и Нови Београд.

– Ова два центра имају укупно 21 хиљаду корисника, а у разговору са директорима чули смо да не памте када су последњи пут добили аутомобиле. То, нажалост, говори о томе колико се раније мало водило рачуна о људима који обављају веома важан, друштвено одговоран посао, а истовремено и осетљив и тежак посао који мора да се ради с љубављу.  Наша је обавеза тим већа да им обезбедимо добре услове за рад – истакао је Весић.
Он је подсетио да је ресорно министарство прошле године набавило три аутомобила и изразио уверење да ће се наредних година наћи начин да се помогне и другим центрима за социјални рад.
– Ове године обновљена су два објекта Центра за социјални рад, у Сурчину и на Врачару, а у току је и обнова центра на Вождовцу. Последњих година у овој области урађено је много више него деценијама уназад – истакао је Весић, наглашавајући значај тога да није довољно обезбедити само помоћ већ и осећај припадања друштву људима који долазе у центре.
Он је изразио велику захвалност свим запосленима у Центру за социјални рад.
Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић истакла je да Град Београд води одговорну социјалну политику, те да то свакодневно и показује на терену.
– Ова инвестиција много значи за центре за социјални рад јер омогућава социјалним радницима и запосленима боље услове рада, а самим тим и подизање капацитета рада на терену. Планирали смо и за следећу годину да наставимо са улагањем, пре свега у објекте социјалне заштите, а самим тим и у њихова основна средства за рад. Не треба заборавити вредне и марљиве раднике који свакодневно воде рачуна о сто хиљада корисника – рекла је Наташа Станисављевић.
Она је нагласила да је социјална заштита Града Београда за протекле четири године имала највећа улагања до сада, као и да је после двадесет година изграђен Центар за социјални рад у Обреновцу.
– У плану је изградња новог центра за социјални рад у Барајеву, као и наставак унапређења рада осталих установа социјалне заштите захваљујући томе што се велики део прихода буџета усмерава ка социјали – рекла је Станисављевићева.
Директорка Градског центра за социјални рад у Београду Зорица Павловић се захвалила на овој помоћи и нагласила да је неспорна намера и разумевање града и надлежног секретаријата да ради интензивно на унапређењу услова за рад.
– Имамо више од 100.000 корисника и рад на тим предметима по процедури подразумева излазак на терен, обилазак корисника и породица. Са друге стране, ми сами спроводимо смештај наших корисника и радимо неодложне интервенције после радног времена, најчешће ноћу. Тако да безбедни и исправни аутомобили истовремено представљају безбедност и сигурност и за наше кориснике и за запослене. Рачунамо на обећање да ћемо коначно ревитализовати наше установе које годинама уназад нису ревитализоване и обновити возни парк, што је наше основно средство за рад – истакла је Зорица Павловић.

Претрага

Кол Центар

magazin
 

ЕЛЕКТРОНСКИ МАГАЗИН

Информатор

Информације о социјалним давањима

Архиве

Skip to content