GC BEOGRAD

Kompanija „Azvirt” obezbedila pakete pomoći najugroženijim korisncima

 Obaveštenje
Kompanija „Azvirt” obezbedila pakete pomoći najugroženijim korisncima

Kompanija „Azvirt” donirala je 280 paketa pomoći namenjenih korisnicima novčane socijalne pomoći i narodnih kuhinja starijim od 65 godina koji žive sami. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i generalni direktor kompanije „Azvirt” Murat Turkoglu uručili su paket pomoći jednom od korisnika socijalne novčane pomoći sa Vračara. Događaju su prisustvovali i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, direktorka Gradskog centra za socijalni rad Zorica Pavlović, predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković, kao i predstavnici kompanije „Azvirt” i Ambasade Azerbejdžana.
Vesić je istakao da Grad Beograd vodi odgovornu politiku kada je u pitanju pomoć najugroženijima.
– Jedna od tih kategorija su i oni sugrađani koji su stariji od 65 godina, koji nemaju penziju i koji su primaoci naše pomoći. Mi imamo dovoljno sredstava u budžetu da obezbedimo pomoć za njih i na koju oni imaju pravo po našim odlukama i po zakonu, ali uvek je dobrodošla pomoć i društveno odgovornih kompanija. Jedna od takvih je i kompanija „Azvirt” i srećan sam što su pronašli mogućnost da obezbede 280 jako dobrih paketa za naše korisnike na teritoriji grada. Na Vračaru ima 12 korisnika iz te kategorije i danas smo zajednički uručili jedan od tih paketa.– istakao je Vesić.
Generalni direktor kompanije „Azvirt” Murat Turkoglu istakao je da ova internacionalna građevinska kompanija u Srbiji zapošljava 90 odsto domaće radne snage.
– Zato je jedino prirodno da u teškim vremenima stojimo rame uz rame sa Srbijom nastojeći da istovremeno stalno unapređujemo dobre odnose između Srbije i Azerbejdžana – kazao je Turkoglu.
Ovom prilikom direktorka Gradskog centra Zorica Pavlović uručila je zahvalnicu kompaniji „Azvirt“ koja prepoznala potrebu i obezbedila pomoć najugorženijim korisnicima Gradskog centra.
Donacija paketa sastoji se iz 18 osnovnih prehrambenih i higijenskih sredstava i biće upućena staračko-samačkim domaćinstvima – korisnicima narodne kuhinje i novčane socijalne pomoći u svih 17 Odeljenja Gradskog centra.

Izvor: Beoinfo




Pretraga

Kol Centar

magazin
 

ELEKTRONSKI MAGAZIN

Informator

Informacije o socijalnim davanjima

Arhive

Skip to content