GC BEOGRAD

Kol centar – najlakši put do informacija

Beograđani prepoznaju značaj otvaranja Kol centra Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu i sve više koriste usluge ovog oblika komunikacije kao najefikasnijeg načina da dođu do informacija o pravima i uslugama Gradskog centra iz oblasti socijalne i porodično pravne zaštite.
Broj poziva Kol centra Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu, koji je otvoren u martu mesecu, povećan je za 11 odsto. U toku aprila meseca zabeleženo je 1.372 poziva na broj Kol centra, što je u proseku 46 poziva dnevno. Od ukupnog broja poziva, sa 588 poziva biran je razgovor sa operaterom, a sa ostalih birana je jedna ili više opcija sa menija.
Projekat „Zajedno do rešenja – Kol centar Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu“ realizuje se u okviru programa „Zajednici zajedno 2018.“ koji je podržala kompanija NIS u saradnji sa Gradom Beogradom i gradskim Sekretarijatom za socijalnu zaštitu. Cilj projekta je unapređenje dostupnosti informacija o pravima i uslugama u oblasti socijalne zaštite svim građanima grada Beograda uvođenjem kol centra i puštanjem u rad novog, redizajniranog veb portala sa integrisanim softverom za osobe sa invaliditetom.
Unapređeni veb portal, takođe, beleži veći broj poseta, pa je u odnosu na period pre redizajniranja, broj poseta povećan devet puta na mesečnom nivou.

Građani pozivom na broj  Kol centra 011 2650-542, bez odlaska u Odeljenje GCSR, koje zbog zdravstevnih probema, udaljenosti ili nedostatka vremena građanima može predstavljati problem, bez čekanja ili zauzeća telefonske linije, na brz i efikasan način mogu doći do informacija. Informacije govorne sekretarica Kol centra Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu dostupne su svakog dana 24 časa. Radno vreme operatera kao i nadležnih Odeljenja GCSR je radnim danima od 7.30 do 15.30 časova. Prateći uputstva govorne sekretarice pritiskom na određeni taster na telefonu građanima su odmah dostupne informacije o traženim  pravima i uslugama, kao i direktna povezanost sa svih 17 Odeljenja GCSR, a u svakom trenutku pritiskom na taster 0 građani mogu dobiti pomoć operatera.

09.05.2019.

Pretraga

Kol Centar

magazin
 

ELEKTRONSKI MAGAZIN

Informator

Informacije o socijalnim davanjima

Arhive

Skip to content