GC BEOGRAD

Vesić: Zahvalnost Gradskom centru na besprekornom radu

 Obaveštenje
  • Sastanak sa predstavnicima ministarstva i RZSZ U Gradskom centru za socijalni rad u Beogradu održan je radni sastanak sa predstavnicima Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu (RZSZ). Sastanku...
  • ODRŽAN RADNI SASTANAK PREDSTAVNIKA GCSR-A, SUDA I TUŽILAŠTVA U Gradskom centru za socijalni rad u Beogradu održan  je redovni godišnji sastanak predstavnika Gradskog centra, Višeg suda u Beogradu – Odeljenja za maloletnike, Višeg javnog tužilaštva – Odeljenja za...
  • STANKO GUJANIČIĆ IZABRAN ZA V.D. DIREKTORA GRADSKOG CENTRA ZA SOCIJALNI RAD U BEOGRADU Privremeni organ grada Beograda, na sednici održanoj 29. februara 2024. godine doneo je Rešenje o imenovanju Stanka Gujaničića za vršioca dužnosti direktora Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu.Stanko Gujaničić...
  • Podrška roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca Roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca iz Beograda uručena su rešenja za Stalnu novčanu pomoć na svečanom prijemu koji je organizovan u Starom dvoru. Prisutnim roditeljima i deci obratio se...
  • SREĆNI PRAZNICI! Objavljen je novi broj elektronskog  magazina “Život zajedno” Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu koji se i ovog puta bavi  aktuelnim temama: 32 godine od osnivanja Gradskog centra * Program...
Vesić: Zahvalnost Gradskom centru na besprekornom radu

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, zajedno sa gradskom sekretarkom za socijalnu zaštitu Natašom Stanisavljević i direktorkom Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu Zoricom Pavlović, obišao je Gradski centar – Odeljenje Vračar, kako bi se uverio da se i dalje poštuju sve zaštitne mere, i istovremeno zahvalio zaposlenima na velikom uloženom trudu. Kako je tom prilikom precizirao, Gradski centar za socijalni rad u Beogradu ima oko stotinu hiljada korisnika, pa je dnevna frekvencija ljudi velika, zbog čega je veoma važno da se pravila poštuju.   
– Vanredno stanje je završeno, ali epidemija još uvek traje. Zato je važno da sve institucije, posebno one u kojima zaposleni dolaze u kontakt sa velikim brojem ljudi, apsolutno budu zaštićene i da se poštuju sva epidemiološka pravila. Još ćemo neko vreme, a verovatno i duže, živeti po novim pravilima koja podrazumevaju promenu ponašanja – rekao je Vesić.
On je naveo da su zaposleni radili u otežanim uslovima, ali da su uspeli da ispoštuju sve potrebe svojih korisnika i posao obavljaju besprekorno. 
– I ne samo to – posredstvom ovih centara delili smo i pakete za penzionere, što je njima bio dodatni posao koji su takođe uspeli da urade. Pokazali su da su institucija društva na koju možemo da se oslonimo – istakao je Vesić.
Zamenik gradonačelnika je dodao i da je Grad Beograd područnim centrima obezbedio svu zaštitnu opremu, a Opština Vračar se obavezala da će dodatno zaštititi i ljude na prijemnim odeljenjima. 
– Na taj način štitimo i zaposlene i korisnike, i omogućavamo da centri neometano rade. Ponosni smo na Gradski centar za socijalni rad jer obavlja tešku funkciju u našem društvu, brine se o onima kojima je pomoć društva najpotrebnija i upravo postoji da bi društvo moglo da bude humano – naglasio je Vesić.  
Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević je istakla da je ovo pravi primer saradnje između Grada Beograda, gradske opštine i najveće institucije u Republici Srbiji kada je u pitanju socijalna zaštita, a to je Gradski centar za socijalni rad. Kako je naglasila, za vreme vanrednog stanja sva davanja su isplaćivana na vreme i bez dana kašnjenja. 
– Sve ono što je bilo potrebno Gradskom centru za socijalni rad, kako bi funkcionisao za vreme vanrednog stanja, obezbedio je Gradski štab za vanredne situacije. Sada se pripremamo za period posle. To znači da treba da omogućimo da svi građani koji dođu u Gradski centar za socijalni rad, ali i svi zaposleni budu maksimalno zaštićeni. Zato ovom prilikom izražavam zahvalnost svim socijalnim radnicima, celom sistemu socijalne zaštite i svim ljudima u Gradu Beogradu koji su uspeli da iznesu da, i u vreme vanrednog stanja, zbrinemo sve korisnike i uradimo sve na vreme i bez dana kašnjenja – istakla je Stanisavljevićeva.
Direktorka Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu Zorica Pavlović je ukazala na veliku podršku i pomoć Grada Beograda i lokalne samouprave za vreme vanrednog stanja, a naročito kada je reč o podeli paketa našim najstarijim sugrađanima. 
– Cilj je bio da stariji sugrađani sve što im je potrebno dobiju u svojim domovima, jer je zaista bilo potrebno da ostanu kod kuće i na taj način se zaštite – istakla je Pavlovićeva.
Ona je precizirala da im je Sekretarijat za socijalnu zaštitu obezbedio 12.000 jednokratnih zaštitnih maski, 2.000 platnenih zaštitnih maski, 7.700 pari rukavica, 138 vizira, zatim veće količine sredstava za dezinfekciju, 18 dezobarijera, 17 beskontaktnih toplomera. Sve je to veoma važno zato što se očekuje veliki priliv korisnika radi ostvarivanja i obnavljanja prava, naglasila je ona. 
Predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković zahvalio je svima na uspešnoj saradnji i istakao da su volonteri ove opštine uspeli da podele 3.432 paketa Grada Beograda socijalno ugroženim osobama i penzionerima sa primanjima manjim od 30.000 dinara.
On je naveo da Opština Vračar ima najbrojniji volonterski servis i da je u saradnji sa Centrom za socijalni rad, koji je pružio logističku podršku, svakodnevno donošen obrok korisnicima Narodne kuhinje.   

Izvor: Beoinfo

Pretraga

Kol Centar

magazin
 

ELEKTRONSKI MAGAZIN

Informator

Informacije o socijalnim davanjima

Arhive

Skip to content