GC BEOGRAD

Обележан Међународни дан социјалног рада

Обележан Међународни дан социјалног рада

Поводом Међународног дана социјалног рада градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисавњевић посетила је данас Градски центар за социјални рад у Београду -Одељење  Палилула.
Она је свим запосленима у систему социјалне заштите честитала Међународни дан социјалног рада и истакла да је Одељење центра за социјални рад општине Палилула први центaр ове врсте у Србији.
– Данас смо у Центру за социјални рад Палилула због тога што је ово прва установа ове врсте у Србији отворена 1956. године што је и почетак социјалног рада у Београду – рекла је Станисављевић.
Она је истакла да се Међународни дан социјалног рада обележава сваког трећег уторка у марту месецу још од 1983. године. Како је навела, овогодишњи слоган јесте „Заједничка изградња новог еко-социјалног света неостављајући никога иза себе”.
– Оно што је веома важно да напоменемо је да се важност професије социјалног рада нарочито истакла за време пандемије ковида 19, која је суочила социјалне раднике са вишеструким изазовима професионалног рада у кризним ситуацијама. Тада смо и показали да сам систем социјалног рада и социјални радници нису оставили никога иза себе и да су сви имали помоћ и подршку која им је била потребна. Социјални радници су били ти који су помагали у дељењу пакета особама којима је та помоћ била најпотребнија – подсетила је Наташа Станисављевић.
Према њеним речима, у социјалном раду се тражи више од стручности као и љубав према послу, разумевање, оптимизам, пркос пред неправдом и отпор према сваком гесту који атакује на људско достојанство.
– Поносна сам што је у последњих седам година више oд 50 одсто центара за социјални рад комплетно реконструисано. У наредних месец дана кренуће реконструкција и десетог Центра за социјални рад,  а то је Центар за социјални рад у Младеновцу – поручила је Станисављевић.
Силвиа Алавања, помоћник директора Градског центра за социјални рад у Београду, је такође честитала Међународни дан социјалног рада. Она је захвалила оснивачу Граду Београду, градској секретарки Наташи Станисављевић  на подршци и нагласила да је ово дан када треба причати о раду и труду социјалних радника, а да кризне ситуације захтевају још више труда и пожртвовања у раду.
Догађају је присуствовао и Станко Гујаничић руководилац Одељења градског центра за социјални рад општине Палилула. 

Извор:ГЦСР/Беоинфо


 

Претрага

Кол Центар

magazin
 

ЕЛЕКТРОНСКИ МАГАЗИН

Информатор

Информације о социјалним давањима

Архиве

Skip to content