GC BEOGRAD

Završena rekonstrukcija objekta Odeljenja Rakovica

Završena rekonstrukcija objekta Odeljenja Rakovica

Objekat Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu Odeljenja Rakovica kompletno je renoviran i opremljen novim nameštajem. Povodom završetka radova zamenik gradonačelnika Goran Vesić, zajedno sa gradskom sekretarkom za socijalnu zaštitu Natašom Stanisavljević i direktorkom Gradskog centra obišao je rekonstruisani objekat i tom prilikom precizirao da je ovo peti centar koji je obnovljen u poslednjih pet godina.
– Do sada su uređeni centri u Surčinu, na Vračaru, Čukarici, Zvezdari i sada u Rakovici. Obnavlja se i u Grockoj, što će biti završeno u januaru. U međuvremenu izgrađen je novi centar u Obrenovcu – rekao je Vesić, najavljujući da će se u narednom periodu urediti i centri za socijalni rad u ostalim opštinama.
On je precizirao da u Rakovici ima više od šest hiljada korisnika socijalne pomoći. 
– Uslovi rada za, konkretno u ovom centru, 28 ljudi veoma su važni, kao i za ukupan broj zaposlenih u Gradskom centru za socijalni rad kojih je oko šest stotina. Oni rade veoma osetljiv i društveno odgovoran posao, koji može da se radi samo s ljubavlju. Zato Grad ima obavezu da pokaže tim ljudima da stoji iza njih i da im se dobrim uslovima rada i platama zahvali – kazao je Vesić. 
On je najavio da će se Grad truditi da širi obim usluga, kako bi se građanima koji se nađu u stanju socijalne potrebe pružila podrška. Vesić je na kraju poručio da novca u budžetu ima dovoljno za velike infrastrukturne projekte, kao i za sređivanje ovakvog prostora u koji nije ulagano četrdeset godina.
Nataša Stanisavljević je precizirala da je objekat kompletno rekonstruisan. – Obnova je trajala 45 kalendarskih dana i obuhvatila je podopolagačke radove, zamenu sanitarija, sređivanje zidova i instalacija, tako da prostor sada izgleda maltene kao nov. Poručen je i kompletno nov nameštaj, a naročito smo ponosni na kontrolisanu sobu za viđanje dece, uređenu po svim svetskim standardima. Objekat je prilagođen osobama sa invaliditetom, ima prilaznu rampu, prilagođene toalete i ulaze u kancelarije. Centar ima i panik-tastere i video-nadzor radi bezbednosti stručnih radnika i korisnika – istakla je Nataša Stanisavljević.
Ona je zahvalila zameniku gradonačelnika i predsedniku opštine Rakovica Simić Milošu, koji je takođe prisustvovao događaju,  na podršci i dobroj saradnji. 
Izvor:Beoinfo/GCSR

Pretraga

Kol Centar

magazin
 

ELEKTRONSKI MAGAZIN

Informator

Informacije o socijalnim davanjima

Arhive

Skip to content