GC BEOGRAD

Завршена реконструкција објекта Одељења Раковица

Завршена реконструкција објекта Одељења Раковица

Објекат Градског центра за социјални рад у Београду Одељења Раковица комплетно је реновиран и опремљен новим намештајем. Поводом завршетка радова заменик градоначелника Горан Весић, заједно са градском секретарком за социјалну заштиту Наташом Станисављевић и директорком Градског центра обишао је реконструисани објекат и том приликом прецизирао да је ово пети центар који је обновљен у последњих пет година.
– До сада су уређени центри у Сурчину, на Врачару, Чукарици, Звездари и сада у Раковици. Обнавља се и у Гроцкој, што ће бити завршено у јануару. У међувремену изграђен је нови центар у Обреновцу – рекао је Весић, најављујући да ће се у наредном периоду уредити и центри за социјални рад у осталим општинама.
Он је прецизирао да у Раковици има више од шест хиљада корисника социјалне помоћи. 
– Услови рада за, конкретно у овом центру, 28 људи веома су важни, као и за укупан број запослених у Градском центру за социјални рад којих је око шест стотина. Они раде веома осетљив и друштвено одговоран посао, који може да се ради само с љубављу. Зато Град има обавезу да покаже тим људима да стоји иза њих и да им се добрим условима рада и платама захвали – казао је Весић. 
Он је најавио да ће се Град трудити да шири обим услуга, како би се грађанима који се нађу у стању социјалне потребе пружила подршка. Весић је на крају поручио да новца у буџету има довољно за велике инфраструктурне пројекте, као и за сређивање оваквог простора у који није улагано четрдесет година.
Наташа Станисављевић је прецизирала да је објекат комплетно реконструисан. – Обнова је трајала 45 календарских дана и обухватила је подополагачке радове, замену санитарија, сређивање зидова и инсталација, тако да простор сада изгледа малтене као нов. Поручен је и комплетно нов намештај, а нарочито смо поносни на контролисану собу за виђање деце, уређену по свим светским стандардима. Објекат је прилагођен особама са инвалидитетом, има прилазну рампу, прилагођене тоалете и улазе у канцеларије. Центар има и паник-тастере и видео-надзор ради безбедности стручних радника и корисника – истакла је Наташа Станисављевић.
Она је захвалила заменику градоначелника и председнику општине Раковица Симић Милошу, који је такође присуствовао догађају,  на подршци и доброј сарадњи. 
Извор:Беоинфо/ГЦСР

Претрага

Кол Центар

magazin
 

ЕЛЕКТРОНСКИ МАГАЗИН

Информатор

Информације о социјалним давањима

Архиве

Skip to content