GC BEOGRAD

Unapređenje dostupnosti usluga osobama sa invaliditetom

Unapređenje dostupnosti usluga osobama sa invaliditetom

U cilju unapređenja dostupnosti prava i usluga socijalne zaštite osobama sa invaliditetom, u odeljenjima Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu, slabovidim i osobama sa oštećenim sluhom dostupne su brošure sa informacijama na Brajevom pismu i indukcioni sistemi za nagluve osobe.
U okviru projekta Sekretarijata za socijalnu zaštitu „Beograd za sve“ , koji realizuje udruženje građana „Althea“, u 12 odeljenja Gradskog centra postavljene su taktilne oznake i izrađene brošure sa informacijama o pravima i uslugama Gradskog centra na Brajevom pismu za slepe i slabovide osobe kao i indukcioni sistemi za amplifikaciju govora za slušno oštećene osobe. Opšti cilj projekta jeste omogućavanje komunikacije slepih i slabovidih osoba i osoba sa oštećenim sluhom sa zaposlenima u centrima za socijalni rad u cilju osamostaljenja i smanjenja diskriminacije.

Osobama sa invaliditetom dostupan je i veb portal Gradskog centra na adresi, www.gcsrbg.org , i podrazumeva dostupnost sadržaja u audio formatu i alatke za prilagođavanje izgleda sajta individualnim potrebama.

Pretraga

Kol Centar

magazin
 

ELEKTRONSKI MAGAZIN

Informator

Informacije o socijalnim davanjima

Arhive

Skip to content