GC BEOGRAD

Саветовалиште за брак и породицу на 13. Конгресу психотерапеута Србије

Саветовалиште за брак и породицу на 13. Конгресу психотерапеута Србије

Представнице Саветовалиште за брак и породицу Градског центра за социјални рад у Београду учествовале су на 13. Конгресу психотерапеута Србије где су представиле групни рад са женама жртвама насиља у породици.

Терапеуткиње Невенка Бадњаревић, Јасминка Веселиновић, Маја Марковић и Слађана Ивановић која је и руководилац Саветовалишта, су у форми округлог стола представиле истраживање на тему ефеката групног рада у којем су учествовале жене жртве насиља које су прошле кроз ову терапију, историјат рада са насиљем у Саветовалишту од оснивања до данас,  специјализовани  приступ  рада са насиљем у Саветовалишту у виду комбиновања различитих приступа и модела сарадње терапеута у раду на конкретним предметима (индивидуални, партнерски, породични и специјализовани рад са починиоцима насиља и са женама жртвама насиља). Такође, у контексту жена жртава насиља представљена је и главна тема овог конгреса Поштовање  и самопоштовање,  као кључна тема промене слике о себи.

Савез друштава психотерапеута Србије сваке године у октобру организује Конгрес психотерапеута Србије, национални конгрес са међународним учешћем. Овај скуп сваке године окупља стотине стручњака из земље и иностранства. Кроз пленарна предавања, усмена саопштења, радионице, симпозијуме, округле столове и постерне презентације, психотерапеути су у прилици да обогате своја теоријска и практична знања и да размене искуства у раду са својим клијентима.

Претрага

Кол Центар

magazin
 

ЕЛЕКТРОНСКИ МАГАЗИН

Информатор

Информације о социјалним давањима

Архиве

Skip to content