GC BEOGRAD

Renoviran objekat Odeljenja u Grockoj

Renoviran objekat Odeljenja u Grockoj

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, zajedno s gradskom sekretarkom za socijalnu zaštitu Natašom Stanisavljević i direktorkom Gradskog centra za sociajlni rad u Beogradu Zoricom Pavlović, obišao je rekonstruisano odeljenje Gradskog centra za socijalni rad u Grockoj, kao i klub za odrasla i starija lica, koji se nalazi u prizemlju ovog objekta. Grad Beograd je u kompletnu rekonstrukciju oba objekta uložio više od 250 hiljada evra. 
– Objekti Centra za socijalni rad su od posebnog značaja jer u njih dolaze ljudi koji su u socijalnoj potrebi i obraćaju se društvu za pomoć.  Zato uslovi za rad u njima moraju da budu dobri jer tako, između ostalog, pokazujemo poštovanje prema ljudima kojima je potrebna pomoć, a istovremeno je to važno i za zaposlene koji ovaj nimalo lak posao, koji se tiče ljudskih sudbina, često teških, rade iz ljubavi. Upravo ulaganja u sistem socijalne zaštite pokazuju koliko je društvo pravedno – istakao je Vesić.
Nataša Stanisavljević izrazila je ovom prilikom zahvalnost zameniku gradonačelnika, kao i svim zaposlenima u Gradskom centru za socijalni rad.
– Ne delimo građane na one koji žive u gradskoj ili prigradskoj sredini i apsolutno svi moraju da imaju jednake uslove i pristup socijalnoj zaštiti. Ovaj prostor rekonstruisan je nakon 37 godina. Obezbedili smo najbolje uslove za više od trista penzionera koji klub koriste, kao i za korisnike i zaposlene u Centru za socijalni rad. Podsetiću da je poslednji namenski objekat centra otvoren 1982. godine, a u proteklih sedam godina Grad je više od pedeset odsto objekata kompletno obnovio i izgradio nov u Obrenovcu – navela je Nataša Stanisavljević.
Ova i sva buduća ulaganja jesu zapravo ulaganja u što bolji sistem socijalne usluge u Beogradu, poručila je ona.
Zorica Pavlović prisetila se da je upravo u ovom centru 1985. godine dobila zaposlenje prvog socijalnog radnika.
– Tada je to bila nova zgrada, ali ne radi se o tome da smo ovom objektu vratili stari sjaj, već je potpuno novi i to po svetskim standardima – kazala je ona.
Pre pet godina kada je postala direktorka, spisak poslova je bio predugačak. Otada je renovirano devet objekata, izgrađen je novi objekat u Obrenovcu, pripremljena je gradnja za još dva, a predstoji rekonstrukcija i objekta u Mladenovcu, precizirala je Zorica Pavlović, zahvalivši zameniku gradonačelnika i gradskoj sekretarki za socijalni rad na svesrdnoj podršci.
Događaju su prisustvovali i Dragan Pantelić, predsednik gradske opštine Grocka i predstavnici Gerontološkog centra Beograd.
Izvor:GCSR/Beoinfo

Pretraga

Kol Centar

magazin
 

ELEKTRONSKI MAGAZIN

Informator

Informacije o socijalnim davanjima

Arhive

Skip to content