GC BEOGRAD

Radovi na obnovi Odeljenja Zvezdara pri kraju

Radovi na obnovi Odeljenja Zvezdara pri kraju

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević obišla je Gradski centar za socijalni rad u Beogradu, Odeljenje Zvezdara u kojem su u toku završni radovi na rekonstrukciji objekta. Na ovom objektu obavljena je kompletna rekonstrukcija krova, zamenjena je gromobranska instalacija, zatim krovni prozor, strehe i oluci, a u toku je krečenje i ugradnja novog plafona sa LED rasvetom u celom objektu.
Obilasku radova prisustvovala je i  direktorka Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu Zorica Pavlović, član Opštinskog veća Zvezdare Vladan Jeremić i rukovodilac Odeljenja Zvezdara Nemanja Antonijević.
Nataša Stanisavljević je istakla da Grad Beograd i Sekretarijat za socijalnu zaštitu ulaganjem u obnovu objekata i širokom paletom socijalnih usluga pokazuju da kontinuirano sprovode odgovornu socijalnu politiku.
– U objektu odeljenja na Zvezdari radi više od 40 zaposlenih i ovom rekonstrukcijom obezbedićemo za njih bolje uslove za rad, ali i bolje uslove za više od 10.000 građana Zvezdare koji su korisnici usluga Centra za socijalni rad. Sam objekat star je više od 50 godina i svedoci smo višedecenijskog neulaganja u objekte socijalne zaštite, jer je poslednji sagrađen 1992. godine na Čukarici. Sadašnja gradska vlast u poslednjih pet godina izgradila je Centar za socijalni rad u Obrenovcu, renovirala i adaptirala prostorije Centra za socijalni rad na Čukarici, a pokrenuli smo i projektovanje za novi centar u Barajevu. Takođe, trenutno obilazimo sve objekte socijalne zaštite na svim opštinama kako bismo proverili potrebu za eventualnim renoviranjem, adaptacijom ili otvaranjem novih objekata – kazala je Stanisavljevićeva, podsetivši da je uz širok spektar usluga iz oblasti socijalne zaštite za potrebe slabovidih prošle godine nabavljen i uređaj koji može štampati na Brajevom pismu, kao i da je njegova nabavka izvesna za sva gradska odeljenja Centra za socijalni rad.
Ona je podvukla da će Grad Beograd nastojati da i dalje sagledava potrebe svojih sugrađana, pružajući im podršku i neophodnu pomoć unapređenjem sistema socijalne zaštite, razvijanjem raznovrsnih servisnih usluga namenjenih osetljivoj kategoriji stanovništva i kontinuiranom međusektorskom saradnjom institucija i ustanova koje se bave socijalnom zaštitom.
Direktorka Gradskog centra Zorica Pavlović je izrazila zadovoljstvo i zahvalnost Gradu Beogradu i nadležnom sekretarijatu koji su omogućili da se stvore dostojni uslovi kako za korisnike tako i za zaposlene. 
– Uselili smo se u novi prostor na Vračaru i u Surčinu. Dobili smo nove automobile, obezbeđeni su svi uslovi za povećanje bezbednosti, imamo video-nadzor, Čukarica se takođe radi i ovde se radi. Naš plan koji smo napravili pre nekoliko godina je zaista ambiciozan i, na naše zadovoljstvo, lista stvari koje treba da se završe je sve kraća i kraća – istakla je Zorica Pavlović.
Površina objekta Centra za socijalni rad Zvezdara od 350 kvadratnih metara sa 35 kancelarija pre renoviranja nije odgovarala prostornim standardima o uslovima rada, a obnovom ovog centra biće ispunjeni svi standardi koji se zahtevaju za objekte ovog tipa. 
Izvor: Beoinfo

Pretraga

Kol Centar

magazin
 

ELEKTRONSKI MAGAZIN

Informator

Informacije o socijalnim davanjima

Arhive

Skip to content