GC BEOGRAD

Психолошка подршка запосленима у ГЦСР

Психолошка подршка запосленима у ГЦСР

Поводом израде Програма групног рада у виду психолошке подршке запосленима у Градском центру за социјални рад, са циљем спречавања  и ублажавања професионалног изгарања као последице изложености хроничном стресу на послу, Силвиа Алавања, в.д. директора ГЦСР и Слађана Ивановић руководилац Саветовалишта за брак и породицу Градског центра за социјални рад, отпочеле су обилазак запослених у свим одељењима центра. Циљ партиципације стручних радника у изради програма јесте сагледавање личних и заједничких тешкоћа и изазова, осећања, и механизама ношења са истим који су базирани  на свакодневном професионалном раду, како би се најбоље одговорило стварним потребама запослених.
–  Ми радимо изузетно стресан и одговоран посао са пуно изазавова и суочавамо се са свакодневним бригама, проблемима наших корисника који су све комплекснији. Препознајући ове проблеме и потребе запослених за вентилирањем као и недавни трагични догађаји који су се десили у нашој земљи, одлучили смо да кренемо у реализацију оваквог програма и психолошкој подршци запосленима.- рекла је Силвиа Алавња.
Програм ће бити организован у форми групног психотерапијског рада, а водиће га психотерапеути Саветовалишта за брак и породицу Градског центра за социјални рад који иза себе имају искуство и у  различитим видовима групног рада, радионица, едукација, супервизије и сл.
– Наш циљ је да запослени партиципирају у изради овог програма, јер ће на тај начин бити најбоље одговорено на њихове стварне потребе. Важно нам је да знамо како се осећају, које су то конкретне теме, проблеми и изазови са којима се суочавају –објаснила је Слађана Ивановић
Програм подршке ће бити базиран на добровољности и запослени ће моћи да му се прикључе у сваком тренутку. Одржаваће се једном недељно у трајању од 1,5 сат.

Претрага

Кол Центар

magazin
 

ЕЛЕКТРОНСКИ МАГАЗИН

Информатор

Информације о социјалним давањима

Архиве

Skip to content