GC BEOGRAD

После три деценије реновирано Одељење Чукарица

После три деценије реновирано Одељење Чукарица

Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић и директорка Градског центра за социјални рад у Београду Зорица Павловић обишле су реновирани објекат Центра за социјални рад на Чукарици. Градска секретарка је том приликом прецизирала, овај објекат изграђен је пре три деценије и први пут ове године Град Београд је издвојио средства за реконструкцију.
– Уложено је више од осамнаест милиона динара. Комплетно је саниран кров, чиме је заустављено прокишњавање, урађени су грађевинско-занатски радови, а објекат је добио и нове тоалете и слично, све са циљем како би педесеторо запослених имало достојне услове за рад – навела је Наташа Станисављевић.
Ово је наставак улагања Града Београда у установе социјалне заштите, додала је она, осврнувши се и на издвајања у циљу спречавања ширења ковида-19.
– У свим објектима обезбеђена је довољна количина дезинфекционих средстава, заштитних маски и рукавица, бесконтактних топломера, дезобаријера. Новина је да су и у свих седамнаест одељења постављене и „клирит преграде” и то код писарница и делова објеката где се ради са документацијом и поштом, како би се максимално заштитили запослени. То је главни интерес, али једнако је важно да и корисници услуга буду заштићени – истакла је Наташа Станисављевић.
Директорка Градског центра за социјални рад Зорица Павловић је подсетила да је пре неколико година списак потреба ове установе и њених одељења био дугачак, али да се успело са реализацијом врло амбициозних планова и циљева, захваљујући Граду Београду и надлежном Секретаријату за социјалну заштиту.
Како је нагласила, за поједине општине тражио се нов пословни простор, а друга група решених проблема односила се на реновирање постојећих објеката. Овај објекат на Чукарици један је од три наменски изграђених за потребе центра, пре више од тридесет година, те је захтевао комплетну реконструкцију.


Фото: Беоинфо/ГЦСР

Претрага

Кол Центар

magazin
 

ЕЛЕКТРОНСКИ МАГАЗИН

Информатор

Информације о социјалним давањима

Архиве

Skip to content