GC BEOGRAD

Подршка родитељима тројки, четворки и дуплих близанаца

 Обавештење
Подршка родитељима тројки, четворки и дуплих близанаца

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић, секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић и директорка Градског центра за социјални рад у Београду  Зорица Павловић уручили су у Старом двору решења о додели новчане помоћи као вид подршке родитељима тројки, четворки и дуплих близанаца.
– Посебна атмосфера и енергија осећају се у Старом двору када су ту најмлађи и то је најлепша слика двора. Данас су ту 104 породице са 328 деце. Посебно се радујем што је овде десетак породица више него прошле године – истакао је градоначелник .
Градоначелник Радојичић је истакао да је за подршку родитељима опредељено више од 12 милиона динара.
– Породице добијају и до 18.000 динара више него прошле године, с обзиром на то да се износ рачуна у односу на просечну августовску плату у Београду, која је захваљујући одговорној политици Владе РС и председника Александра Вучића већа него претходне године – рекао је Радојичић и додао да је овај догађај традиционално, један од најлепших у години.
Радојичић је навео да Влада Србије води одговорну демографску политику, те да Град Београд доприноси тој политици.
– Без обзира на све што радимо, ако немамо довољно деце и младих који остају у нашој земљи, немамо будућност. Град Београд даје свој допринос демографској политици, те је ове године опредељен новац за финансирање четвртог покушаја вантелесне оплодње. Такође, од 1. јануара породице које добију друго дете остварују право на додатних 10.000 динара. Као градоначелник и дечји лекар, желим да се Београд развија тако да буде прилагођен малишанима, да они буду наш приоритет. Заједно ћемо и даље давати допринос како би деца одрастала у добрим условима и развијала се на прави начин – закључио је Радојичић и пожелео родитељима и деци срећне наступајуће празнике.
Решења о финансијској помоћи уручила је и секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић.
Директорка Градског центра за социјални рад у Београду Зорица Павловић је истакла да је социјална политика одговоран и озбиљан посао који захтева знање, брзину и визију. 
– Ефективи се некада не могу видети одмах. Некада се виде за дан-два или неколико година. Понекад смо у стању да због неких проблема веома брзо изменимо одлуку како бисмо решили настали проблем. Ефективи ових подршки родитељима са више деце, као што је и вантелесна оплодња, не виде се одмах, већ су дугорочни. На тај начин реализујемо политку наталитета – рекла је Павловићева, пожелевши деци и родитељима срећне новогодишње и божићне празнике.

Претрага

Кол Центар

magazin
 

ЕЛЕКТРОНСКИ МАГАЗИН

Информатор

Информације о социјалним давањима

Архиве

Skip to content