GC BEOGRAD

Održan radni sastanak predstavnika GCSR-a, Suda i Tužilaštva

Održan radni sastanak predstavnika GCSR-a, Suda i Tužilaštva

U Gradskom centru za socijalni rad u Beogradu održan je redovni godišnji radni sastanak predstavnika GCSR-a, Višeg suda u Beogradu – Odeljenja za maloletnike i Višeg javnog tužilaštva – Odeljenja za maloletnike. Teme sastanka bile su dosadašnji tokovi saradnje, izazovi i preporuke za unapređenje saradnje.

 Na početku sastanka prisutnima se obratila Zorica Pavlović, direktorka  Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu i tom prilikom pohvalila dosadašnju sradnju i istakla da ovi sastanci daju dobre rezulatate i da predstavljaju dobar način da se sagledaju  problemi i zajednički nađu rešenja. Ona je rekla da je u 2018. godini, prema preliminarnim podacima, u Gradskom centru za socijalni rad u Beogradu evidentirano preko 110.000 korisnika, a 30 odsto od toga čine deca i mladi.

Predstavnici Suda i tužilaštva su takođe naglasili da su postupanje i saradnja unapređeni, navodeći primere dobre prakse Odeljenja Gradskog centra za predlaganje uključivanja maloletnika u društveno koristan rad. Na sastanku je istaknut značaj postojanja  Saveta za praćenje i unapređenje rada organa krivičnog postupka i izvršenje krivičnih sankcija prema maloletnicima, koje je osnovano 2018. godine. To telo je sastvaljeno od stručnjaka koji se bave maloletničkim pravosuđem i kome se može obratiti za rešavanje dilema.

 Rukovodioci i predstavnici Gradskog centra, Suda i Tužilaštva sastanak su završili sa zaključkom da je saradnja i dalje dobra i da je jedini problem u nedostatku sistemskih rešenja, kojih za sada nema, ali se očekuju.

Pretraga

Kol Centar

magazin
 

ELEKTRONSKI MAGAZIN

Informator

Informacije o socijalnim davanjima

Arhive

Skip to content