GC BEOGRAD

Одржан радни састанак представника ГЦСР-а, Суда и Тужилаштва

Одржан радни састанак представника ГЦСР-а, Суда и Тужилаштва

У Градском центру за социјални рад у Београду одржан је редовни годишњи радни састанак представника ГЦСР-а, Вишег суда у Београду – Одељења за малолетнике и Вишег јавног тужилаштва – Одељења за малолетнике. Теме састанка биле су досадашњи токови сарадње, изазови и препоруке за унапређење сарадње.

 На почетку састанка присутнима се обратила Зорица Павловић, директорка  Градског центра за социјални рад у Београду и том приликом похвалила досадашњу срадњу и истакла да oви састанци дају добре резулатате и да представљају добар начин да се сагледају  проблеми и заједнички нађу решења. Она је рекла да је у 2018. години, према прелиминарним подацима, у Градском центру за социјални рад у Београду евидентирано преко 110.000 корисника, а 30 одсто од тога чине деца и млади.

Представници Суда и тужилаштва су такође нагласили да су поступање и сарадња унапређени, наводећи примере добре праксе Одељења Градског центра за предлагање укључивања малолетника у друштвено користан рад. На састанку је истакнут значај постојања  Савета за праћење и унапређење рада органа кривичног поступка и извршење кривичних санкција према малолетницима, које је основано 2018. године. То тело је састваљено од стручњака који се баве малолетничким правосуђем и коме се може обратити за решавање дилема.

 Руководиоци и представници Градског центра, Суда и Тужилаштва састанак су завршили са закључком да је сарадња и даље добра и да је једини проблем у недостатку системских решења, којих за сада нема, али се очекују.

Претрага

Кол Центар

magazin
 

ЕЛЕКТРОНСКИ МАГАЗИН

Информатор

Информације о социјалним давањима

Архиве

Skip to content