GC BEOGRAD

Odeljenje Stari grad dobitnik prve nagrade u akciji „Za zeleniji Beograd“

Odeljenje Stari grad dobitnik prve nagrade u akciji „Za zeleniji Beograd“

Odeljenje Stari grad Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu dobitnik je prve nagrade u kategoriji Najlepša zelena površina ispred poslovnog objekta u akciji  „Za zeleniji Beograd“ koju već 18. put dodeljuje JKP „Zelenilo-Beograd“.
– Zaposleni u ustanovi koja pruža podršku socijalno osetljivim grupama stanovništva imaju odgovoran posao da ove ljude zaštite, pomognu i obezbede im jednake šanse za uspeh i život kakve imaju svi. Ipak, pronalaze i vreme i energiju da im svaku posetu Centru za socijalni rad na opštini Stari grad ulepšaju mnoštvom negovanog cveća, što je samo po sebi dovoljan razlog za nagradu – stoji u obrazloženju nagrade.
Na svečanosti povodom završetka ove akcije gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić je sa direktorom Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo – Beograd” Slobodanom Stanojevićem uručio dobitnicima nagrade i tom prilikom podsetio na važnost ekologije i zdrave životne sredine.
– Veliko mi je zadovoljstvo da učestvujem u 18. finalu akcije „Za zeleniji Beograd” tokom kojeg ćemo dodeliti nagrade za najlepše uređene zelene površine u našem gradu. Nagrade će biti dodeljene u sedam kategorija: Najlepša zelena površina oko stambene zgrade, Najlepši balkon, Najlepša zelena površina ugostiteljskog objekta, Najlepša zelena površina ispred poslovnog objekta, Najlepše uređeno školsko dvorište, Najlepše uređeno dvorište predškolske ustanove i Najlepša okućnica, a biće dodeljene i specijalne nagrade – rekao je Radojičić.
U ime Gradskog centra Odeljenja Stari grad nagradu je primila rukovodilac Tatjana Pejović koja je tom prilikom  istakla da je mnogo ljubavi i rada uloženo da prostor isped Centra izgleda ovako kako danas izgleda.
– Želja nam je bila da pokažemo da su zaposleni u Centru sasvim obični ljudi koji pomažu i ljudima i cveću – naglasila je Tatjana Pejović.
Događaju je prisustvovao i glavni gradski urbanista Marko Stojčić, kao i sekretar za kulturu Ivan Karl.

Pretraga

Kol Centar

magazin
 

ELEKTRONSKI MAGAZIN

Informator

Informacije o socijalnim davanjima

Arhive

Skip to content