GC BEOGRAD

Обука: Јачање капацитета центара за социјални рад за унапређење заштите избеглица и тражилаца азила

Обука: Јачање капацитета центара за социјални рад за унапређење заштите избеглица и тражилаца азила

Силвиа Алавања, в.д. директора Градског центра за социјални рад у Београду учествовала је у обуци „ Јачање капацитета центара за социјални рад за унапређење заштите избеглица и тражилаца азила“ коју је организовао UNHCR , а реализовао Центар за истраживање и развој друштва –ИДЕАС.
Поздрављајући пристуне, Алавања је у свом обраћању истакла да Градски центар има вишегодишње искуство у раду са малолетном децом без пратње
„Заједно са UNHCR-ом , Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Комесаријатом за избеглице, невладиним сектором, правили смо прве кораке у заштити малолетних лица без пратње. У претходном периоду смо кроз пројектне активности у одељењима  Савски Венац, Вождовац и Палилула, имали ангажованог водитеља случаја који се искључиво бавио заштитом малолетне деце без пратње. За децу је најчешће обезбеђиван смештај и постављан им привремени старатељ. Поред тога поступали смо и по пријавама заштите од насиља, злостављања и занемаривања, посредовању код других институција као и  за домаће становништво. Уз то смо имали и свесрдну подршку теренских радника, преводилаца и не мање значајних професионалних старатеља „ рекла је Алавања и нагласила да се нада да ће ова обука омогућити стручним радницима да стекну потребна знања која ће им олакшати збрињавање малолетне деце без пратње.
Тренингу су присуствовали и Ранко Петровић, пројектни менаџер у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Љубинка Митровић, шефица службе за правну заштиту избеглица – UNHCR, Марко Милановић, директор Центра за истраживање и развој друштва –ИДЕАС, као и Оливера Симендић руководилац Одељења за послове планирања и развоја Градског центра, Микаина Стевановић и стручни радници из општинских одељења Градског центра.

Претрага

Кол Центар

magazin
 

ЕЛЕКТРОНСКИ МАГАЗИН

Информатор

Информације о социјалним давањима

Архиве

Skip to content