GC BEOGRAD

Обележен Међународни дан социјалног рада

Обележен Међународни дан социјалног рада

Поводом обележавања Међународног дана социјалног рада, градска секретарка за социјалну заштиту Александра Чамагић обишла је Градски центар за социјални рад у Београду. Секретарка Чамагић је честитала овај важан дан свим запосленима у систему социјалне заштите и нагласила да нас овакви датуми подсећају на значај и важност коју социјални радници имају у систему социјалне заштите.
Силвиа Алавањ, в.д. директора Градског центра за социјални рад честитала је свим колегама Међународни дан социјалног рада и захвалила секретарки и Граду Београду што су у свакој прилици уз центар и пружају му подршку у сваком смислу, и то не само данас када се обележава Међународни дан социјалног рада.
– Као што је секретарка поменула, данашњи дан је прилика да се подсетимо колики је значај социјалних радника и система социјалне заштите у сваком друштву. Наш рад и труд је заиста велики и, као највећа установа социјалне заштите у земљи, ми у Градском центру се свакодневно суочавамо са великим изазовима, улажемо велике напоре да обезбедимо помоћ и подршку сиромашнима, гладним, старијима, онима без крова над главом, деци без родитеља и у томе успевамо – истакла је Силвиа Алавања.
Градски центар настоји да сталним едукацијама стручних радника и реализацијом различитих програма унапреди сарадњу са институцијама система и пронађе решење за бољи живот корисника. Град ће настојати да и даље сагледава потребе својих суграђана унапређењем система социјалне заштите, развијањем разноврсних сервисних услуга намењених осетљивој категорији становништва и континуираном међусекторском сарадњом институција и установа које се баве социјалном заштитом.
На евиденцији Градског центра за социјални рад у Београду у току 2022. године било је 113.978 корисника социјалне и породично-правне заштите, што чини 6,7 одсто укупне популације града Београда
Међународни дан социјалног рада се обележава још од 1983. године. Овогодишњи слоган је ,,Поштовање различитости кроз заједничко друштвено деловање”.

Претрага

Кол Центар

magazin
 

ЕЛЕКТРОНСКИ МАГАЗИН

Информатор

Информације о социјалним давањима

Архиве

Skip to content