GC BEOGRAD

Isplaćene pomoći za poplavljena domaćinstva, stiglo 935 zahteva

Gradski centar za socijalni rad u Beogradu isplatio je pomoći domaćinstvima oštećenim u poplavi  koja je zadesila levu obalu Dunava, a isplaćena sredstva iznose od jedne do tri prosečne plate u Beogradu.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević izjavila je da od visine oštećenja, koje je utvrdila posebna opštinska komisija, zavisi i visina pomoći, ali pored toga Centar za socijalni rad je cenio i socijalni status porodica.  
–Zahvalni smo Vladi Srbije i predsedniku Alekandru Vučiću koji je prvi posetio žitelje i obećao pomoć, ali i celokupnom timu Centra za socijalni rad odeljenja Palilula, zahvaljujući kojima smo posle sedamnaest dana uspeli da primimo 935 zahteva, da ih obradimo i isplatimo – rekla je Stanisavljević.

Ona je rekla da je Grad Beograd, u saradnji sa Gradskim centrom za socijalni rad, doneo odluku da se otvore punktovi u mesnim zajednicama ovih naselja kako bi građanima što više olakšali da mogu da podnesu zahteve za pomoć tamo gde žive.
–Od prvog dana sve gradske službe su na terenu, posledice poplava na levoj obali Dunava, u Ovči, Borči, Krnjači, Kotežu i Padinskoj skeli su uglavnom sanirane i život se vraća u normalu – rekla je Nataša Stanisavljević.

Pretraga

Kol Centar

magazin
 

ELEKTRONSKI MAGAZIN

Informator

Informacije o socijalnim davanjima

Arhive

Skip to content