GC BEOGRAD

Исплаћене помоћи за поплављена домаћинства, стигло 935 захтева

Градски центар за социјални рад у Београду исплатио је помоћи домаћинствима оштећеним у поплави  која је задесила леву обалу Дунава, а исплаћена средства износе од једне до три просечне плате у Београду.

Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић изјавила је да од висине оштећења, које је утврдила посебна општинска комисија, зависи и висина помоћи, али поред тога Центар за социјални рад је ценио и социјални статус породица.  
–Захвални смо Влади Србије и председнику Алекандру Вучићу који је први посетио житеље и обећао помоћ, али и целокупном тиму Центра за социјални рад одељења Палилула, захваљујући којима смо после седамнаест дана успели да примимо 935 захтева, да их обрадимо и исплатимо – рекла је Станисављевић.

Она је рекла да је Град Београд, у сарадњи са Градским центром за социјални рад, донео одлуку да се отворе пунктови у месним заједницама ових насеља како би грађанима што више олакшали да могу да поднесу захтеве за помоћ тамо где живе.
–Од првог дана све градске службе су на терену, последице поплава на левој обали Дунава, у Овчи, Борчи, Крњачи, Котежу и Падинској скели су углавном саниране и живот се враћа у нормалу – рекла је Наташа Станисављевић.

Претрага

Кол Центар

magazin
 

ЕЛЕКТРОНСКИ МАГАЗИН

Информатор

Информације о социјалним давањима

Архиве

Skip to content