GC BEOGRAD

Isplaćena pomoć roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca

Isplaćena pomoć roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević uručila je rešenje o davanju finansijske pomoći porodici Mihajlović koja ima duple blizance. Tom prilikom ona je istakla da je ovo tradicionalno najlepši događaj pred Novu godinu. Događaju je prisustvovala i direktorka Gradskog centra za socijalni rad uBeogradu Zorica Pavlović.
– Ovo je tradicionalno jedna od najlepših aktivnosti koju imamo pred Novu godinu, a to je dodela pomoći roditeljima trojki, četvorki, petorki, šestorki i duplih blizanaca. Grad Beograd je u 2021. godinu za ove namene izdvojio 14.572.272 dinara, a takođe su i u budžetu za 2022. godinu planirana sredstva za ovu vrstu pomoći – rekla je Stanisavljevićeva.
Novac se od danas nalazi na računima onih porodilja koje su ostvarile to pravo, dodala je ona.
– Davanja se isplaćuju na vreme, bez dana kašnjenja. Na ovaj način pokazujemo porodicama da su nam važne, a ovom, kao i drugim vrstama pomoći porodicama sa decom, podstičemo natalitet u Beogradu. Na evidenciji Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu za ostvarivanje ove materijalne podrške u 2021. godini bilo je 107 porodica, sa ukupno 338 dece, a od toga 90 porodica sa trojkama, odnosno 270 dece, jedna porodica sa četvorkama i 16 porodica sa duplim blizancima, odnosno 64 dece – kazala je Nataša Stanisavljević.
Ona je istakla da se u zavisnosti od uzrasta određuje i isplata pomoći.
– Roditelji dece predškolskog uzrasta dobijaju pomoć od 80.288 dinara, roditelji dece osnovaca dobijaju 160.576, dok roditelji srednjoškolaca dobijaju 240.864 dinara – zaključila je Nataša Stanisavljević.
Zorica Pavlović je istakla da je ovo jedina bezuslovna podrška koju obezbeđuju Grad i nadležni sekretarijat, te da je Centar za socijalni rad tu da pomogne svim porodicama kojima je pomoć potrebna.
Jovan Mihajlović, otac duplih blizanaca Ljubice i Natalije i Luke i Uroša, zahvalio je Gradu Beogradu i Sekretarijatu za socijalnu zaštitu na pomoći i istakao da je njima kao velikoj porodici svaka pomoć veoma bitna.

Izvor:Beoinfo

Pretraga

Kol Centar

magazin
 

ELEKTRONSKI MAGAZIN

Informator

Informacije o socijalnim davanjima

Arhive

Skip to content