GC BEOGRAD

Исплаћена помоћ родитељима тројки, четворки и дуплих близанаца

Исплаћена помоћ родитељима тројки, четворки и дуплих близанаца

Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић уручила је решење о давању финансијске помоћи породици Михајловић која има дупле близанце. Том приликом она је истакла да је ово традиционално најлепши догађај пред Нову годину. Догађају је присуствовала и директорка Градског центра за социјални рад уБеограду Зорица Павловић.
– Ово је традиционално једна од најлепших активности коју имамо пред Нову годину, а то је додела помоћи родитељима тројки, четворки, петорки, шесторки и дуплих близанаца. Град Београд је у 2021. годину за ове намене издвојио 14.572.272 динара, а такође су и у буџету за 2022. годину планирана средства за ову врсту помоћи – рекла је Станисављевићева.
Новац се од данас налази на рачунима оних породиља које су оствариле то право, додала је она.
– Давања се исплаћују на време, без дана кашњења. На овај начин показујемо породицама да су нам важне, а овом, као и другим врстама помоћи породицама са децом, подстичемо наталитет у Београду. На евиденцији Градског центра за социјални рад у Београду за остваривање ове материјалне подршке у 2021. години било је 107 породица, са укупно 338 деце, а од тога 90 породица са тројкама, односно 270 деце, једна породицa са четворкама и 16 породица са дуплим близанцима, односно 64 деце – казала је Наташа Станисављевић.
Она је истакла да се у зависности од узраста одређује и исплата помоћи.
– Родитељи деце предшколског узраста добијају помоћ од 80.288 динара, родитељи деце основаца добијају 160.576, док родитељи средњошколаца добијају 240.864 динара – закључила је Наташа Станисављевић.
Зорица Павловић је истакла да је ово једина безусловна подршка коју обезбеђују Град и надлежни секретаријат, те да је Центар за социјални рад ту да помогне свим породицама којима је помоћ потребна.
Јован Михајловић, отац дуплих близанаца Љубице и Наталије и Луке и Уроша, захвалио је Граду Београду и Секретаријату за социјалну заштиту на помоћи и истакао да је њима као великој породици свака помоћ веома битна.

Извор:Беоинфо

Претрага

Кол Центар

magazin
 

ЕЛЕКТРОНСКИ МАГАЗИН

Информатор

Информације о социјалним давањима

Архиве

Skip to content