GC BEOGRAD

Исплаћена новчана помоћ родитељима тројки, четворки и дуплих близанаца

Град Београд традиционално у децембру месецу пружа финансијску подршку родитељима тројки, четворки и дуплих близанаца. Финансијска помоћ предвиђена је Одлуком о правима и услугама социјалне заштите (члан 68.) и остварује се једном годишње, саопштено је из Секретаријата за социјалну заштиту.
– Град Београд је ове године за ове намене из буџета издвојио 13.998.564 динара. Новац се од данас налази на рачунима оних породиља које су оствариле то право. Давања Града Београда се исплаћују на време и без дана кашњења. На овај начин показујемо породицама да су нам важне, а овом, као и другим врстама помоћи породицама са децом, подстичемо наталитет у Београду. На евиденцији Градског центра за социјални рад, у Београду је за остваривање ове материјалне подршке у 2020. години било 111 породица са укупно 349 деце, и од тога 95 породица са тројкама, односно 285 деце, једна породица са четворкама, односно четворо деце, и 15 породица са дуплим близанцима, односно 60 деце. И у 2021. години наставићемо да промовишемо политику социјално одговорног града и редовност давања помоћи на коју смо поносни. Ниједно право неће бити умањено. Напротив, годинама уназад континуирано унапређујемо и проширујемо обим права породиља и свих оних којима је помоћ потребна – рекла је Наташа Станисављевић.
Директорка Градског центра за социјални рад у Београду Зорица Павловић истакла је да новчана подршка родитељима тројки, четворки и дуплих близанаца представља један од најлепших задатака који обавља Градски центар за социјални рад у Београду.
– Радује нас што из године у годину имамо све више деце. Ове године имамо седам породица, 21 дете више него прошле, и надам се да ће се тај тренд наставити и у будућности. Захвални смо Граду Београду што сваке године обезбеђује средства да подржимо ове породице и што смо у прилици да деци и родитељима на овај начин улепшамо предстојеће празнике – рекла је Зорица Павловић.
За децу предшколског узраста одобрава се износ од једне просечне месечне зараде односно 72.344 динара, ако су деца основношколског узраста две просечне зараде, односно 144.688 динара, и три просечне зараде, односно 217.032 динара уколико су деца средњошколског узраста.
Извор: Беоинфо

Претрага

Кол Центар

magazin
 

ЕЛЕКТРОНСКИ МАГАЗИН

Информатор

Информације о социјалним давањима

Архиве

Skip to content