GC BEOGRAD

ГЦСР на конференцији „Удруживањем и умрежавањем до напретка – толеранцијом до свеобухватније подршке рањивим групама грађана”

ГЦСР на конференцији „Удруживањем и умрежавањем до напретка – толеранцијом до свеобухватније подршке рањивим групама грађана”

Силвиа Алавања в.д. директора Градског центра за социјални рад у Београду учествовала је на националној конференцији „Удруживањем и умрежавањем до напретка – толеранцијом до свеобухватније подршке рањивим групама грађана” коју су организовали  Центар  за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд” у сарадњи са Удружењем правника социјалне заштите „Аргумент”. Конференција је одржана поводом обележавања Међународног дана толеранције и другог рођендана Удружења „Аргумент”.
Догађају су присуствовали предстваници институција и цивилног сектора које се баве заштитом права корисника социјалне заштите. У уводном делу, поред организатора конференције, присутнима су се обратили Мирко Јанић државни секретар у Министарству за бригу о продици и демографију , Зоран Пашалић заштитник грађана Републике Србије, Рафал Перл амбасадор Републике Пољске у Србији, Бојан Бован председник ГО Нови Београд.
Силвиа Алавања је, у радном делу конференције, говорила о значају међусекторске сарадње и толеранције као темељу подршке корисницима. Она је истакла да су овакви и слични скупови од великог значаја, јер стварају прилику за развој професионалних компетенција и препознавање могућности за сарадњу и ресурса из локалне средине који се могу користити и на које се стручњаци могу ослонити у раду .
– Ми у Градског центру велику пажњу поклањамо сарадњи и комуникацији, како унутар наше установе, тако и са сарадницима. Сарађујемо са свим институцијама како на републичком тако и на локалном нивоу, то су школе, здравствене институције, домови за децу и одрасле, судови, тужилаштва, невладине организације, а све са циљем  да они који очекују нашу помоћ исту и добију. Наша мисија и обавеза је да заједно са корисницима, било да је то дете, млада, старија особа или  породица, унапредимо њихове животе и решимо проблеме које сами не могу да превазиђу – рекла је Алавања и подсетила да Градски центар у континуитету  креира и организује обуке за запослене  стручне раднике, као и да учествује на стручним скуповима.
– Трудимо се и да сами стварамо услове да се на, округлим столовима, трибинама, конференцијама сретнемо са стручњацима из других установа и институција социјалне заштите, невладиним сектором, колегама из Србије и понекад из иностранства. Наша идеја и циљ је да у наредном периоду још активније радимо на организовању стручних скупова на којима би се, поред колега из целе Србије, трудили да окупимо страчњаке из региона како би резмењивали искуства, отворили могућности и нове правце деловања – нагласила је Алавања.
Она је представила и нови Програм психолошке подршке запосленима у ГЦСР који је  почео са радом и има за циљ унапређење професионалних капацитета и вештина, превенцију сагоревања и вентилирање ради несметане функционалности и ефикасности у свакодневном раду.
-Овај програм је начин на који смо ми у Градском центру решили да  створимо толерантније окружење и помогнемо сами себи како би помогли другима. Наиме, услед вишегодишњих усложњавања и све комплексније проблематике са којом радимо, саме природе посла и недавнх трагичних догађаја у нашој земљи, препознали смо потребу и тешкоће са којима се суочвају стручни радници. На мој предлог, заједно са колегама из Саветовалишта за брак и породицу креирали смо Програм психолошке подршке нашим запосленима који се релаизује у форми групог рада, садржи 12 тема и траје три месеца, групе води терапеутски пар – закључила је Силвиа Алавања.

Претрага

Кол Центар

magazin
 

ЕЛЕКТРОНСКИ МАГАЗИН

Информатор

Информације о социјалним давањима

Архиве

Skip to content