GC BEOGRAD

ГЦСР и Град Београд потписали колективни уговор

ГЦСР и Град Београд потписали колективни уговор

Градски центар за социјални рад у Београду и још три установе социјалне заштите потписале су, прве у последњих тридесет година,  посебне колективне уговоре са Градом Београдом. У име Градске управе Града Београда, уговоре је потписала градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић, а у име Градског центра за социјални рад, Прихватилишта за децу Београда, Прихватилишта за одрасла и стара лица и Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине са сметњама у развоју директори и представници синдиката. 
Заменик градоначелника Горан Весић је том приликом поручио да новац који добија око хиљаду запослених у установама социјалне заштите не може да надокнади сав труд, рад и љубав који захтева овај посао, али да се Град Београд труди да положај радника и надокнада за све буду знатно бољи.
– То радимо најпре побољшавањем услова рада, али и материјалног положаја запослених. Посебно ми је драго што ће и запосленима у институцијама социјалне заштите ове године бити исплаћена солидарна помоћ у износу од двадесет хиљада динара и надам се да ћемо наредне године моћи да издвојимо и више – навео је Весић, истичући велики ангажман запослених и додајући да им припада и више од тога. 

Посебни колективни уговори предвиђају и право на јубиларне награде, бесплатне лекарске прегледе, новогодишње поклоне за децу запослених (до 15 година) и низ других повољности за запослене, прецизирао је Весић.
Он је запосленима захвалио на послу који обављају и поручио да ће Град Београд наставити да улаже у систем социјалне заштите. 
– Потпуно смо свесни значаја које установе социјалне заштите имају у нашем друштву. Зрелост једног друштва огледа се у томе како се односи према најстаријима, најмлађима и најугроженијима – рекао је Весић.
Наташа Станисављевић је изразила велико задовољство што је данас постигнуто нешто што је, како је навела, започето у прошлом веку. Она је нагласила опредељеност ресорног секретаријата и Града Београда да се систем социјалне заштите учини бољим, како за запослене тако и за кориснике.
– Запослени су покретачи социјалне заштите у Београду и свакодневно брину о људима, те без њих овај систем не би био могућ. Зато ми је задовољство што потписани уговори омогућавају већа права и давања, а самим тим и бољи положај радника – рекла је Наташа Станисављевић, указујући на историјски значај овог догађаја. 
Она је захвалила свима који су учествовали у преговорима и указала да је буџет за социјалну заштиту за наредну годину већи за 130 милиона динара, што ће допринети даљем побољшавању услова рада у установама социјалне заштите и омогућити нове услуге у овој области. 

Наташа Станисављевић се осврнула и на постигнуте резултате, подсећајући да је Прихватилиште за децу добило нов и савремен објекат, на који се чекало две деценије, затим отворен је објекат „Предах плус”, два нова објекта Центра за социјални рад и почела је израда пројектне документације за нов објекат у Барајеву, док се следеће године очекује и израда пројекта за нови објекат прихватилишта за бескућнике.  
Након потписивања уговора обратили су се и представници синдиката, који су изразили задовољство због постигнутог договора и потписаних уговора са градом, указујући на значај и велики напредак у правима запослених. 

Извор: Беоинфо

Претрага

Кол Центар

magazin
 

ЕЛЕКТРОНСКИ МАГАЗИН

Информатор

Информације о социјалним давањима

Архиве

Skip to content