GC BEOGRAD

Gradski centar dobio Kol centar i unapređen veb – sajt uz podršku NIS-a i Grada Beograda

Gradski centar dobio Kol centar i unapređen veb – sajt uz podršku NIS-a i Grada Beograda

U prostorijama Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu svečano je otvoren prvi Kol centar namenjen informisanju građana u domenu socijalne i porodične pravne zaštite. Realizaciju i tehničku podršku ovog projekta, vrednog preko 2,5 miliona dinara, podržala je kompanija NIS u okviru programa „Zajednici zajedno“ u saradnji sa Gradom Beogradom i gradskim Sekretarijatom za socijalnu zaštitu.

Događaju su prisustvovali Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Grada Beograda, Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika, Elena Bilić članica Gradskog veća, Nataša Stanisavljević, sekretarka za socijalnu zaštitu, Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a i direktor Funkcije za odnose sa državnim organima i korporativne komunikacije,  Zorica Pavlović, direktorka Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu i Jovana Vazura, pomoćnica direktora Gradskog centra.

Goran Vesić ovom prilikom je zahvalio kompaniji NIS na realizovanom projektu i naglasio značaj otvaranja Kol centra za građane Beograda.
 – Ovo je samo deo šireg projekta koji mi imamo sa kompanijom NIS, jer na ovaj način pokazuju da vode računa o zajednici u kojoj rade. Otvaranjem ovog centra svi korisnici gradskog centra mogu bez ikakvih problema u svakom trenutku da dobiju informaciju koja je iz domena prava koja mogu da ostvare preko Gradskog centra za socijalni rad što smanjuje gužve u Gradskom centru, a njima olakšava da se obaveste o svojim pravima-  naveo je Vesić.

Vadim Smirnov je istakao dobru saradnju kompanije NIS sa Gradom Beogradom, kao i važnost podrške ovakvim projektima.
– Privilegija je učiniti nešto dobro za zajednicu i to je trajno opredeljenje naše kompanije. Posebno sam ponosan na saradnju sa Gradom Beogradom, koja ulazi u jubilarnu desetu godinu, a realizacijom ovakvih projekata pokazujemo da je moguće zajedničkim snagama postići dobre rezultate. Naša kompanija nastaviće i u narednom periodu da ulaže i proširuje saradnju sa Beogradom, ali i da ulaže u zajednicu u kojoj poslujemo –  istakao je Smirnov.

Andreja Mladenović je rekao da je realizacija ovog projekta samo deo saradnje koju NIS i Beograd sprovode već deset godina u okviru programa „Zajednici zajedno“.
– Mnogo je projekata u saradnji sa kompanijom NIS urađeno proteklih deset godina u koje je uloženo 210 miliona dinara- od kulture, umetnosti, socijalne zaštite, zdravstvene zaštite, ekologije, sporta do infrastrukture. To vam govori koliko je učešće kompanije NIS u društvenoj odgovornosti i prema gradu Beogradu i prema sredini u kojoj oni rade-  rekao je Mladenović.

Nataša Stanisavljević je navela da je Gradski centar za socijalni rad prvi takav centar u Srbiji koji ima kol centar i sajt prilagođen osobama sa invaliditetom.
– Nama je najvažnije da svaka osoba u Beogradu kojoj je potrebna pomoć i podrška ovog sistema, može na lak i jednostavan način da dobije informaciju o tome kakvo pravo može da ostvari. Pored toga, kroz Kol centar građani imaju direktnu komunikaciju sa svih 17 odeljenja Gradskog centra za socijalni rad. Na ovaj način učinili smo Beograđanima još dostupniji sistem socijalne zaštite – rekla je Nataša Stanisavljević

Zorica Pavlović je podsetila je da je reč o najvećoj instituciji socijalne zaštite u Srbiji sa preko 113.000 korisnika, i dodala kako će sada korisnici lakše da dolaze do informacija o ostvarivanju svojih prava.
– Ovaj vid komunikacije je značajan za njih pre svega, jer u svakom trnutku mogu da znaju stanje svog predmeta, ali i za potencijalne korisnike koji mogu da se informišu o svojim pravima – istakla je Pavlovićeva.

Realizacijom ovog projekta i otvaranjem Kol centra po prvi put je dostupan novi oblik komunikacije sa građanima. Od sada građani pozivom na broj  Kol centra 011 2650-542, bez odlaska u Odeljenje GCSR, koje zbog zdravstevnih probema, udaljenosti ili nedostatka vremena građanima može predstavljati problem, bez čekanja ili zauzeća telefonske linije, na brz i efikasan način mogu doći do informacija o pravima i uslugama Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu iz oblasti socijalne i porodično pravne zaštite. Informacije govorne sekretarica Kol centra Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu dostupne su svakog dana 24 časa. Radno vreme operatera kao i nadležnih Odeljenja GCSR je radnim danima od 7.30 do 15.30 časova. Prateći uputstva govorne sekretarice pritiskom na određeni taster na telefonu građanima su odmah dostupne informacije o traženim  pravima i uslugama, kao i direktna povezanost sa svih 17 Odeljenja GCSR, a u svakom trenutku pritiskom na taster 0 građani mogu dobiti pomoć operatera.

U okviru realizacije ovog projekta sa radom je počeo i novi redizajnirani veb portal prilagođen osobama sa invaliditetom, koji podrazumeva dostupnost sadržaja u audio formatu. Takođe, dostupne su i alatke za prilagođavanje izgleda sajta individualnim potrebama. Veb portal dostupan je na adresi www.gcsrbg.org

Pretraga

Kol Centar

magazin
 

ELEKTRONSKI MAGAZIN

Informator

Informacije o socijalnim davanjima

Arhive

Skip to content